Natuurmengsels 2019-02-06T17:03:52+00:00

Natuurmengsels

breng kleur in het landschap

Mengsels met kruiden, granen, vlinderbloemigen, grassen etc.

Mengsels met bloemen en kruiden geven een impuls aan de ontwikkeling van de natuur. Voor het behoud van de natuur kunnen mengsels van allerlei grassen, kruiden van inheemse soorten etc. gezaaid worden. De biodiversiteit is ermee gediend en ook het dierenrijk zoals vogels, wild en insecten gedijen beter in een gevarieerde biotoop. Ook op akkerranden geven speciaal samengestelde mengsels een mooiere aanblik en zorgen voor een beter natuurlijk evenwicht.
  • zeer uitgebreid assortiment bloemen- en kruidenmengsels

  • jarenlange ervaring in de samenstelling en toepassing van natuurmengsels

  • maatwerk is mogelijk, wij denken graag met u mee!

Akkerranden en graslandranden

In akkerranden leven veel insecten en bijen. De biodiversiteit wordt hierdoor vergroot. De mengsels in het voorjaar zaaien op een matig tot voedselrijke bodem. klik hier voor meer informatie over de bloemrijke rand, kruidenrijke zoom, graslandflora- en faunarand en akkerflora- en faunarand van het Groen blauw stimuleringskader (STIKA).

Bijenmengsel Lyceana of Tubinger

Agrarisch mengsel met planten met voedingsstoffen voor insecten en bijen.

Meerjarige mengsels met gras

Brabants grasmengsel; Dit grasmengsel is samengesteld in samenwerking met Brabants Landschap. Dit mengsel wordt door Brabants Landschap gebruikt voor inzaai van nieuwe akkers. Op deze manier worden er vele grassen in de grasmat gebracht.

Brabants Landschap bloemenweide; Grasmengsel met algemene, overblijvende soorten, zoals margriet, rolkaver, rode klaver, duizendblad en gewoon knoopkruid. Dit zijn sterke soorten die van nature ook in bermen voorkomen.

Bremos; Schitterend laagblijvend mengsel voor inzaai van bermen en dergelijke. In dit mengsel vindt u een aantal inheemse kruiden zoals duizendblad, margriet, rolklaver, rode klaver, witte klaver en koopkruid.

Neutkens meerjarig vlindermengsel; Meerjarig mengsel met nectarhoudende kruiden die opvolgend aan elkaar bloeien. Ideaal mengsel voor vlinders en rupsen, maar ook voor vogels.

Veld- en wildbloemenmengsels; Veldbloemenmengsels in verschillende hoogtes; laag(25-30 cm), half hoog (50-75 cm) en hoog (75-125 cm). Zie onze webshop voor de samenstellingen.

Neutkens Hollandmengsel; Fraai kleurenmengsel bestaand uit de kleuren rood, wit en blauw. Speciaal samengesteld voor akkerranden en bloemstroken.

Neutkens Bloemenpracht; Schitterend meerjarig wildbloemenmengsel.

Neutkens Bloemenpracht met gras; zeer rijk bloeiend mengsel met een hogere betredingstolerantie in de winter, door het aandeel gras. In het voorjaar of late najaar afmaaien en na enkele dagen afvoeren.

Wildmengsels

Speciaal voor de wildbeheerseenheden (WBE’s), jagersverenigingen, landgoedeigenaren en beheerders van openbare natuurgebieden zijn verschillende mengsels samengesteld. Nagenoeg voor ieder doel is er een mooi mengsel. Hieronder treft u een selectie aan van het assortiment wildmengsels.

Hoewel er enkele meerjarige mengsels zijn, blijkt het in de praktijk vaak moeilijk om het mengsel voor meerdere jaren tot zijn recht te laten komen. Jaarlijks bijzaaien geeft het beste resultaat.

Biotoopmengsel KNJV NIEUW; de nederlandse jagersvereiniging heeft in samnewerking met SBNL een zaadmengsel samengesteld voor verbeteren van de biodiversiteit. Het mengsel bevat gele mosterd, phacelia en boekweit en staat ongveer 6 – 8 wekn na zaai in bloei. Mengsel is bgeschikt voor meerdere grondtypes

Wildbeschutmengsel; Een algemeen mengsel om op bepaalde plaatsen beschutting te creëren voor het wild. Door gebruik te maken van vele soorten geeft dit mengsel een mooie aanblik.

Wildmengsel voor reeën; Prachtig mengsel wat zeer geschikt is voor het reewild. Vooral de granen, erwten en lupinen worden graag gegeten door de ree.

Fazantenweide; Eénjarig mengsel bestemd voor de kleinere wildsoorten. Onder andere fazanten en patrijzen.

Meerjarig wildweidemengsel; Meerjarig mengsel bestemd voor alle soorten wild. De nadruk ligt op grassen en klavers. De klavers binden stikstof uit de lucht waardoor de voedingstoffen vastgelegd kunnen worden.

Meerjarig mengsel met kruiden; Bestemd voor alle soorten wild. Prachtig mengsel met rijk aandeel kruiden.

Reeënweide; Een agrarisch mengsel voor alle wildsoorten.

De meeste mengsels zijn te verkrijgen in onze webshop. Daar kunt u ook onze verkoopprijzen vinden en tevens online zaden bestellen. De samenstellingen van de mengsels zijn onder voorbehoud. Levering van mengsels op maat is in overleg mogelijk.

Reportage demoveld mengsels

OOK BESCHIKBAAR:

  • sport- en gazongrassen

  • boomkwekerij-grassen

  • openbaar groen-grassen

WIJ ZIJN BEREIKBAAR:

ma – vr 8:00 – 17:00

0497 – 59 17 94

UW ADVISEUR

GEERT-JAN LUEB

06 – 50 86 69 88

BEKIJK ONZE FOLDER

Natuurmengsels