Op 21 juli en 25 augustus nodigen we u van harte uit tijdens de Open Dagen. U bent welkom op ons proefveld van 5.000 m2. Hierop zijn ruim 1.000 verschillende plantensoorten te vinden op 164 verschillende veldjes met weidemengsels, groenbemesters, bloemenmengsels en natuurmengsels. Laat u inspireren om de biodiversiteit op uw bedrijf te vergroten. 

We gebruiken het proefveld ook om zelf te leren. We proberen er verschillende mengsels, soorten en rassen. Zo liggen er bijvoorbeeld vergelijkingen van cichorei (voor weides), rietzwenk, kropaar, zomerwikke, verschillende klavers, bladraap en facelia. Daarnaast zijn er vele (relatief) onbekendere soorten solo gezaaid. Denk aan struisgras, festulolium, roodzwenk, microklaver, wondklaver en basterdklaver. Naast de vele veldjes met één soort zijn ook de belangrijkste groenbemester- en grasmengsels uitgezaaid.

Mengsels voor akkerranden

Veel verschillende natuurmengsels zijn najaar 2020 reeds gezaaid. Mengsels voor bijvoorbeeld akkerranden en voor het bevorderen van natuurlijke vijanden, insecten, vlinders, bijen en bestuivers staan centraal. En natuurlijk de mengsels gericht op vogels of andere fauna. De Optima bloemenmengsels zijn speciaal samengesteld met inheemse soorten en zaden.

Specialisten aanwezig tijdens de open dag

Kom zelf eens kijken op het proefveld tijdens de Open Dagen op 21 juli en 25 augustus. Die dagen zijn er verschillende specialisten aanwezig om u te voorzien van alle informatie. Daarnaast zijn er rondleidingen door ons magazijn. We hopen hiermee een leerzame dag te bieden die stimuleert om de biodiversiteit op bedrijven te vergroten. Zaadhandel Neutkens sluit dit jaar ook aan bij de organisatie van de Biovelddag. Meer informatie volgt.


Workshop eetbare bloemen

Let op: deze workshop is verzet naar de Open Dag van 25 augustus!

Tijdens de Open Dag van 25 augustus aanstaande organiseren we twee leuke workshops ‘Eetbare bloemen’. Deze worden verzorgd door natuurkoks Cathy Verschoor en Willy Boogaard. Zij zijn echte specialisten in het gebruik van eetbare bloemen en kunnen u alles vertellen over wildplukken. Er zijn workshops om 15.00 en om 17.00 uur. Wilt u meedoen? Schrijf u dan in via onderstaand formulier. Maar wacht niet te lang, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen!

Schrijf u in voor de workshop

Namens welke organisatie komt u?
We hebben uw e-mailadres nodig mocht er iets wijzigen in de planning.