Array ( [0] => ruwvoeder_gewassen [1] => blijvend_grasland [2] => green_spirit_structuur ) Neutkens Vessem - Zaden & Aardappelen - Ruwvoeder gewassen
Home Disclaimer Website, Hosting & CMS door BlueGlobe Webdesign

Ruwvoeder gewassen > Blijvend grasland > Green Spirit Structuur

Pensverzuring is een toenemend probleem in de melkveehouderij. De genetische vooruitgang van de melkproductie per koe is veel harder gestegen dan de potentiële drogestofopname. Hierdoor is een scheefgroei ontstaan tussen energieopname uit snel verteerbare voeders en de mate van pensprikkeling. Wanneer die balans verstoord is, lopen koeien het risico op pensverzuring door de snelle afbraak van het voer en de enorme opbouw van vetzuren in de pens. Buffering is alleen mogelijk als de koe voldoende structuur in het rantsoen krijgt en door veel te herkauwen. Daarvoor is ruwvoer nodig met voldoende structuur.

 

GreenSpirit Structuur levert hoogwaardig gras met veel energie én structuur. Het mengsel bestaat voornamelijk uit rietzwenkgras, een soort met een hoge structuurwaarde. Bovendien produceert het mengsel gemiddeld 20 - 30% meer aan drogestofopbrengst. GreenSpirit Structuur is ideaal voor maaipercelen maar verdraagt ook lichte beweiding.  

 

Samenstelling

- Bariane zachtbladig rietzwenkgras laat 25 %

- Barolex zachtbladig rietzwenkgras laat 60 %

- Barpenta timothee 15 %  

 

Hoogste omega 3 gehalte

GreenSpirit Structuur  bevat significant meer omega 3 vetzuren dan festulolium, Engels - of Italiaans raaigras. Dit betekent gezonder voer voor uw koeien en gezondere melk  voor de consument. GreenSpirit Structuur kan gecombineerd worden met 8-10 kg Duet klaver per hectare. Hierdoor neemt het omega 3 gehalte verder toe en worden de vetzuren in de graskuil beschermt. Bovendien wordt het eiwitgehalte met klaver nog hoger waarmee u tot € 300,- bespaart op kunstmest.